DIY Delicious " EASY " Chinese Dish ! 美味くて簡単『トマ玉 』

Hiya 안녕 您好 こんにちは ! (Hiya Annyon Nihao Konnichiwa)


I need to express my love to this Easy but delicious Chinese DISH !
Egg Tomato - "西江柿炒雞蛋 Xihongshichaojidan"(Chinese Name)
You can order this name at most Local Chinese Restaurants. 


大大大好きな中華料理、トマト卵、
略して『トマ玉』。
日本にないのが、本当に不思議なくらい。
中国では「西江柿炒雞蛋 Xihongshichaojidan」って呼ばれてて



BUT if you don't have that near by,
Make it yourself !

中国に住んでない!中華料理屋が近くにない!人も大丈夫。
なぜなら、簡単に作れちゃうから。



YOU ONLY need (1 person) ......(材料 一人分)
1 Tomato (トマト1個)
2or3 Eggs (卵2、3個)
Salt/Pepper(塩コショウ)
OIL(油)

1. Oil in frying pan, heat it ;フライパンに油を少々足し、温める

2. Cut tomatoes into the size you like (about 1/8 is good) ; 
トマトを好みの大きさに切る(8分の1がおすすめ)

3. Mix the eggs together and add S/P ; 卵を混ぜて塩コショウを足す

4. Make middle cooked egg pancake and take it out from pan (not raw but not all cooked)
半熟卵の平焼きを作り、一旦取り出す


5. Fry tomatoes in pan until juice comes out and skin peals ; 
切ったトマトをジュースが出て、皮が取れてくるまでフライパンで炒める

6. Add 4 and mix it together with tomatoes 
    (add anything you like e.g. Soy sauce, you don't have to too)
4の半熟卵の平焼きをトマトのフライパンに加える(他の調味料を入れるも良し。例:醤油)


⭐️ Process 4 may seem ridiculous, but by doing so, the egg won't become scrambled egg... 
(Like mine... )
⭐️4は無駄そうに思えるかもしれないが、実は大切!この段階を踏まないと、私の失敗作のように、卵がスクランブルエッグになってしまうの。泣




Eat it with RICE !
and You'll LOVE it !
「好吃:haochi - Yummy ! ハオチー!美味しい!」



もっと多くの人にこれを知ってもらいたい!!!
ご飯と共に美味しく召し上がれ〜

Cool Asia !(クールアジア!)




Comments